Home / صنایع معدنی

صنایع معدنی

صنایع معدنی

سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم با فرمول شیمیایی Al2(SO4)3یک ترکیب سفید رنگ با قابلیت انحلال بسیار بالا در آب می باشد که پس از اکسید آلومینیوم دومین ترکیب پر مصرف آلومینیوم می باشد، این ماده می تواند به صورت ساده یا نمک مضاعف با پتاسیم، آمونیوم یا سدیم تولید شود که در این صورت “زاج آلومینیوم” نامیده می شود. مهمترین زاج آلومینیوم نمک تشکیل شده با آمونیوم، با فرمول شیمیایی NH4Al(SO4)2 می باشد. سولفات آلومینوم بسته به مقدار آب مصرف شده برای رقیق سازی سولفوریک اسید مصرفی، می تواند 32-8 مولکول آب در ترکیب خود داشته باشد.
کاربرد های سولفات آلومینیوم
حدود 50% از سولفات آلومینیوم در کاغذ سازی و کارتون سازی استفاده می شود. همچنین از سولفات آلومینیوم به دلیل سه ظرفیتی بودن یون آلومینیوم و توانایی بالای آن در انعقاد و لخته سازی ذرات کلوئیدی، در تصفیه ی آب و فاضلاب استفاده می شود. سولفات آلومینیوم به دلیل ترکیب شدن یون آلومینیوم با هالوژن هایی نظیر کلر و فلوئور و ایجاد رسوب و کمک به حذف آن ها از محلول سولفات روی حاصل از لیچینگ خاک یا کنسانتره ی روی، جهت جلوگیری از چسبندگی فلز روی به کاتد ها در صنعت تولید روی مصرف می شود.

تری پلی فسفات سدیم

کاربرد های سدیم تری پلی فسفات ( STPP )
سدیم تری پلی فسفات با نام تجاری STPP در دو نوع غذایی و صنعتی با مشخصات متفاوت تولید و استفاده می شود. عمده صنایع مصرف کننده این ماده شیمیایی ، کارخانجات تولید مواد شوینده ، صنایع تصفیه آب ، صنایع غذایی ، صنایع سرامیک سازی معدن ، صنایع تولید کاغذ و صنایع پتروشیمی می باشند.
این ماده شیمیایی با ایجاد کمپلکس و جدا کردن یونهای فلزی چند ظرفیتی و معلق ساختن و تغییر حالت ذرات ، باعث کاهش سختی آب می شود.
مشخصات ( STPP )
شکل ظاهری : پودر سفید رنگ
میزان خلوص : حداقل 94 درصد الی 96 درصد
P2O2 : حداقل 57 درصد
مواد غیر محلول در آب : حداقل 0.1 درصد
آهن : حداکثر 0.01 درصد
فلز سنگین ( سرب ) : حداکثر 0.0003 درصد
آرسنیک ( AS ) : حداکثر 0.0001 درصد
PH تجاری : بین 9.2 تا 10
میزان ثبات : در شرایط عادی با ثبات

khh

شوره یا پتاسیم نیترات یک ترکیب شیمیایی با فرمول   است. این ماده در محل‌هایی مانند دیوارهٔ غارها بصورت طبیعی به شکل گرد سفیدرنگی وجود دارد. نیترات پتاسیم یک اکسید کننده تقریبا قوی است. نیترات پتاسیم آب جذب می‌کند بنابراین در محصولاتی مانند باروت که از شوره استفاده می‌شود در صورت قرارگیری در هوای آزاد رطوبت می‌گیرد و خراب می‌شود

یکی از واکنش‌های مهم نیترات پتاسیم , نیترات پتاسیم و شکر است که در بسیاری از سوخت موشک‌ها استفاده می‌شود و همچنین به دلیل خروج H2O و N2 از این واکنش ابر دودزایی درست می‌کند که به عنوان بمب دودزا استفاده می‌شود اما در حقیقت این واکنش نسبت دقیق دارد و بدون داشتن نسبت درست واکنش درست عمل نمی‌کند.که نسبت آن 6 به 6 شکر به نیترات پتاسیم است.

سولفات سدیم

سولفات سدیم یکی از عمومی ترین مواد بسیاری از آب های معدنی همانند آب دریا می باشد و در بسیاری از دریاچه های شور سراسر جهان سولفات سدیم موجود است. همچنين سولفات در ريزش هاي جوي وجود داشته و يکي از اصلي ترين محلولهاي موجود در برف و باران مي باشد.

بسياري از درياچه هاي شور در سرتاسر دنيا مقادير مختلفي سولفات سديم دارند که از اينگونه منابع مقدار زيادي سولفات به صورت تجارتي استخراج مي شود.زيرا سديم معمولاً جزو کاتيون هاي غالب است، برخي از متخصصين فرق آنيوني براي اينگونه درياچه ها قائل مي شوند، بدين معني که درياچه هائي که داراي سولفات سديم غالب هستند به عنوان درياچه هاي تلخ و آنهائي را که کربنات غالب دارند به عنوان درياچه هاي آلکالي يا سودا مي نامند.

پلی آلومینیوم کلراید

پلی آلومینیوم کلراید یک منعقد کننده (لخته ساز) با راندمان بالاست که دارای کارایی مناسبی برای تصفیه آب یا پساب می باشد.

مزیتهای این محصول شامل کاهش لجن، حداقل نیاز به تنظیم PH ، کاهش بار فیلترها، کیفیت آب بالاتر و راندمان بهتر برای آب ها و پساب ها در دمای پایین تر می باشد. مکانیزم عملکرد: عملکرد منعقد کننده های قدیمی ناپایدار سازی است که از طریق فشردگی لایه مضاعف الکتریکی در اطراف ذره کلوئیدی انجام می شود. در حالی که، پلی آلومینیوم کلراید عملیات ناپایدارسازی را از طریق جذب در سطح ذره کلوئیدی و ایجاد پلهای اتصالی ذره – پلیمر- ذره، انجام می دهد. این مکانیزم موجب افزایش سرعت ناپایدارسازی ذره ای و در نتیجه رشد سریعتر ذرات و نهایتاً بهبود جداسازی می گردد. کاربرد ها: موارد اصلی کاربرد پلی آلومینیوم کلراید در زمینه های زیر می باشد : 1-  تصفیه آب آشامیدنی 2- تصفیه فاضلاب و پساب کارخانه های شیمیایی و صنایع نفت و پتروشیمی 3- تصفیه فاضلاب های شهری 4- تصفیه فاضلاب و پساب کشاورزی 5- استفاده در صنایع کاغذ سازی و سلولزی.

بی کربنات سدیم

بی کربنات سدیم

این ترکیب، بی‌بو و بی‌طعم است .  بی‌کربنات جاذب رطوبت و بوگیر است.

یشترین استفاده از بی‌کربنات سدیم در فرآوری انواع بکینگ پودر است. مقدار اضافی از خمیر جوش شیرین بطور مؤثر در پاک کردن و سائیدن سطوح می‌تواند استفاده گردد. استفاده از این ماده در ترکیب خمیر دندان به رفع تدریجی لکه‌های دندان و سفید شدن آنها کمک می‌کند. در صنایع غذایی، تولید نوشابه‌های گازدار به عنوان منبع، صنایع پاک کننده‌های خانگی و در کپسول‌های خاموش کننده آتش بکار می‌رود. همچنین به عنوان باز دارنده در مواد منفجره استفاده می‌شود. در صنعت نساجی برای عمل آوردن نخ‌های پشمی و ابریشمی استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند به عنوان پاک کننده و ساینده ملایم در صورتی که ایجاد حساسیت نکند برای زیبایی پوست بکار رود.ضمن آنکه جوش شیرین به عنوان یک مکمل خوراکی در جیره غذایی دام و طیور می تواند در جهت جلوگیری از اختلالات متابولیکی و تغذیه ای بکار برده شود.

اسید بوریک

کلراید آمونیوم (نشادر)

بوراکس

پاسخی دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *